Hlavní obsah

Opilá žena napadala manžela, deset dní nesmí domů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Opilou ženu, která v Ostravě fyzicky napadala svého manžela a ohrožovala ho kuchyňským nožem, vykázali policisté v sobotu na deset dní z bytu. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Útok na muže přitom nebyl ojedinělý, policisté v domácnosti zasahovali už po několikáté. Nešlo jen o nevinné strkanice, ale i o vyhrožování s kuchyňským nožem v ruce. Poslední konflikt se odehrál v sobotu.

„Údajně vzala kuchyňský nůž a pokusila se muže bodnout do horní části těla. Manžel útok vykryl rukou, žena mu tak způsobila jen řeznou ránu na vnější straně předloktí,“ uvedla Holčáková s tím, že agresivní ženu museli policisté převézt na záchytku, protože byla silně opilá. Její stav podle policistů neumožňoval provedení dechové zkoušky.

Konflikty mezi oběma manželi přitom jsou dlouhodobé. Už v roce 2005 svého muže bodla nožem, tehdy však ale partner nedal policistům souhlas s trestním stíháním.

V Ostravě bylo podle zákona o domácím násilí takto vykázáno z bytu již dvacet osob, z toho dvě ženy. Počet vykázaných přitom mnohonásobně převyšuje čísla z okolních okresů.

„Je tomu tak proto, že v Ostravě máme na tuto problematiku vyčleněn speciální tým, který je pro oběti násilí k dispozici 24 hodin denně,“ řekla mluvčí Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám