Hlavní obsah

V opilosti surově umlátil kotě

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUNOVICE

Drastický případ týrání zvířat vyšetřují policisté na Uherskohradišťsku. Opilý muž měl v Kunovicích živými koťaty mlátit o zem.

Článek

„Policisté vyšetřují událost, ke které mělo dojít v Kunovicích na Uherskohradiťsku,“ řekla v pátek Právu mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková. Podnapilý třiapadesátiletý muž se podle policie vrátil domů do obytného domu, kde se mu pod nohami pletla dvě mladá koťata.

„Policisté přijali oznámení o zabití dvou koťat. K zabití došlo v Kunovicích, kde muž praštil s jedním kotětem o zem, pak do něj několikrát kopl a poté s ním mlátil o zem tak dlouho až bylo mrtvé,“ popsala Zámečníková. Druhé kotě útok vedený s podobnou razancí přežilo a uteklo.

Mužovo jednání pozorovalo nejméně deset dětí a patnáct dospělých osob. „Policisté muže zadrželi a převezli na policejní služebnu. Tady provedli dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem. V krvi měl muž v daný okamžik 2,61 promile. Policisté provedli zkrácené přípravné řízení a sdělili muži podezření z trestného činu týrání zvířat. V případě prokázání viny mu může být udělen trest odnětí svobody až do výše jednoho roku,“ doplnila Zámečníková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám