Hlavní obsah

Policie vyšetřuje znásilnění na Trnkobraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VIZOVICE

Zlínští kriminalisté vyšetřují znásilnění mladé ženy, které se údajně stalo ve stanovém městečku v noci z pátku na sobotu ve Vizovicích na Zlínsku při multikulturním festivalu Trnkobraní. Policii o tom informovala skupinka lidí, která vystrašenou dívku potkala o něco později. Uvedla to v neděli mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Článek

"Hlídky policistů z místního obvodního oddělení zahájily ve spolupráci se zlínskými kriminalisty intenzivní pátrání po pachateli, kterým mohl být jeden z návštěvníků Trnkobraní. Ve vyšetřování případu i nadále pokračujeme, z toho důvodu nebudeme podávat žádné další podrobnější informace," poznamenala Bartíková.

Muž přejel autem tři stany

Policisté se v noci z pátku na sobotu zabývali také kuriózním případem třicetiletého muže z Bílovce, který v opilosti přejel osobním autem tři stany ve stanovém městečku v části Razov. "Muž chtěl původně pouze poslouchat rádio. Klíčem ovšem neotočil jen o jeden stupeň, ale hned o dva. Auto, kde byla zařazena jednička, se rozjelo a bylo nezastavitelné," uvedla Bartíková.

Muž si totiž pod sedadlo odpoledne odložil promáčené kanady, které se mu zapříčily pod pedály. Ani řídit prý nebylo možné, protože v autě byla údajně zcela zamlžená všechna okna. Než se vůz zastavil, porazil celkem tři stany a projel plotem. Jeden ze stanů úplně zničil. Naštěstí v nich v tu chvíli nikdo nebyl, takže se nikomu nic nestalo. Muž při kontrole nadýchal 1,88 promile alkoholu.

"Opilého návštěvníka čeká pokuta a majitelům stanů bude muset zaplatit škodu, která nepřesáhla pět tisíc korun. Vizovičtí policisté už při akcích typu Trnkobraní či Masters of Rock zažili leccos. Aby někdo přejel osobním autem tři stany, to se zde však ještě nestalo," přiblížila policejní mluvčí. Dodala, že za víkend lidé vizovickým policistům nenahlásili žádné krádeže. Hlídky pouze při dopravních kontrolách zastavily čtyři podnapilé řidiče. Všichni jsou podezřelí z přestupku, za který jim hrozí zákaz řízení a pokuta až 50 000 korun.

Podle ředitele pořádající agentury Zdeňka Juráska navštívilo letošní 41. ročník Trnkobraní zhruba 12 000 lidí. Návštěvnost, která se obvykle pohybuje kolem 20 000 osob, přitom negativně odradilo nevlídné především páteční počasí, kvůli kterému pořadatelé dokonce museli zrušit kompletní program na hlavní scéně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám