Hlavní obsah

Muž z jatek usmrtil nožem mladíka

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvěma bodnými ranami nožem do hrudníku ukončil ve Strakonicích po půlnoci na neděli 49letý muž život 28letého mladíka. Útočník potom z místa činu v Sokolovské ulici utekl a policisté ho dopadli až po hodině pátrání. Podle informací Práva pracuje na jatkách ve Strakonicích a v minulosti měl už problémy se zákonem.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Sokolovská ulice ve Strakonicích, ve které přišel v noci na neděli o život 28letý mladík.

Článek

„Podle dosavadních informací se mezi oběma muži strhla na ulici hádka a starší mladšího bodl nožem. Mladík na místě napadení zemřel,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran.

Poznamenal, že policisté útočníka dopadli po hodině usilovného pátrání. „V současné době probíhá jeho výslech a je v policejní cele,“ doplnil Beran.

Mladík před incidentem popíjel v nedalekém baru Tipsport a muže potkal zřejmě až na ulici. Potom se strhla mezi oběma ostrá hádka, která skončila vražedným útokem.

Důvodem sporu mohlo být podle svědků i to, že mladík do muže strčil. „Byl hodně opilý a na muže narazil, potom se začali hádat,“ popsal začátek sporu jeden z místních, který však tragický závěr neviděl, protože prý pokračoval dál v cestě. Známý muže, který mladíka usmrtil, nevěří, že by byl něčeho takového schopen. „Je pravda že pod vlivem alkoholu byl někdy agresivní, ale nikdy nevyvolával rvačky sám,“ uvedl jeden z nich.

Za vraždu hrozí 49letému muži až patnáct let vězení nebo výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám