Hlavní obsah

Policisté polapili mladíka, který měl ukrást auto i s dítětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Policisté dopadli v úterý ve Ždánicích na Hodonínsku jednadvacetiletého muže, který podle nich v pátek v Mokré-Horákově na Brněnsku ukradl ženě vůz Škoda Fabia i s jejím osmiletých synem. S autem jí ujel přímo před očima ve chvíli, kdy se mu snažila pomoci.

Článek

Dítě záhy v pořádku propustil, vůz si nechal. Při dopadení pachatele pomohla veřejnost, řekl mluvčí policie Brno-venkov.

Zadržený muž byl krátce po zatčení obviněn z krádeže a z dalších čtyř trestných činů. Hrozí mu až tři roky vězení. Navíc nemá ani řidičský průkaz. Zkoušky na něj nikdy neudělal. Ukradený vůz už si převzala majitelka.

Mladík byl dopaden doma kolem 10:30. Policisty z Kyjova na něj upozornil v pondělí večer jeden z občanů. Strážci zákona mladíkův dům sledovali. Při zásahu museli použít donucovací prostředky, protože kladl odpor.

"O tom, z čeho bude muž obviněn, zatím není rozhodnuto. Vše se ukáže v nadcházejících hodinách," doplnil mluvčí.

Krádež se stala v pátek odpoledne, kdy žena zaparkovala svoji škodovku u autobusové zastávky. V autě čekala se synem na příjezd přítele z Brna. Vozidlo mělo vypnutý motor. K autu přistoupil mladík, který tvrdil, že se nevyzná v autobusovém jízdním řádu. Žena mu nabídla pomoc.

:. Rozhovor s matkou uneseného chlapce

Zloděj ji tak vylákal z vozu. Využil její chvilky nepozornosti, do auta naskočil a chtěl ujet. Vyděšená žena se chytila za otevřené okno auta, vůz se ale rozjel a ona spadla. Neutrpěla zranění. Záhy jí zastavil jiný řidič. Chtěli zloděje pronásledovat. Po několika stech metrech jízdy potkali syna řidičky. Pachatel jej z auta vysadil a ujel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám