Hlavní obsah

VIDEO: Řidič se znal s rodinou, do které najel na chodníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Řidič, který v pondělí najel v Jimramově na Žďársku na chodník a srazil několik lidí, se znal s rodinou, do které najel. Všichni zranění na chodníku byli z jedné rodiny. Příčinu pondělní tragédi policisté zatím neodhalili. Při neštěstí zemřela osmapadesátiletá žena poté, co jednašedesátiletý řidič na rovném úseku vjel do protisměru a na chodníku srazil tři chodce.

Článek

Podle starosty města Pavla Kaláška není místo havárie v Mostní ulici nebezpečné, nepředpokládá ani, že by za nehodou stál špatný stav silnice. „Nepamatuji, že by se tu za padesát let stala nehoda,“ řekl Kalášek. „Nehoda je tragédií pro obě rodiny, ty se totiž navzájem znaly,“ doplnil.

„Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Pokud bude obviněn, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let,“ řekl mluvčí policie ve Žďáru nad Sázavou Václav Kučera.

Podle policie může vyšetřování tragédie trvat i několik týdnů. Bude také důležité, zda bude potřeba využít služeb soudního znalce. Policisté se snaží zjistit, jestli řidiče před nehodou ovlivnil například mikrospánek, nevolnost nebo zda na vozidle nevznikla technická závada. Řidič před jízdou podle výsledků testů alkohol nepil.

Nehoda se stala v pondělí před třetí hodinou odpoledne na mostě vedoucím přes řeku Svratku. Náraz odmrštil podle svědka ženu přes zábradlí mostu a poté ze čtyřmetrové výšky spadla na břeh řeky.

Žena svým mnohočetným zraněním na místě podlehla, její dvaatřicetiletý syn utrpěl těžká zranění nohou a byl převezen do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Podle lékařů pacient není ohrožen na životě, předpokládanou dobu léčení zatím nelze určit.

Reklama

Výběr článků

Načítám