Hlavní obsah

Na Jihlavsku havaroval autobus, čtrnáct zraněných

Právo, Novinky, pno, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA
Aktualizováno

Nedaleko Stonařova na Jihlavsku havaroval ve středu krátce po poledni autobus. Podle informací záchranné služby bylo na místě čtrnáct zraněných. Kromě hasičů u nehody zasahují také záchranáři a policisté. Autobus sjel ze silnici a v příkopu narazil do stromu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Pravděpodobně technická závada způsobila havárii autobusu, při níž se zranilo 14 cestujících.

Článek

„Mikrobus sjel ze silnice do příkopu a narazil do stromu. Řidič tvrdí, že je na vině technická závada, proto byl na místo přizván znalec,“ řekla Právu mluvčí jihlavské policie Jaroslava Slavíková.

Ředitel záchranné služby Lukáš Kettner Právu řekl, že sanitky z místa odvezly čtrnáct lehce zraněných osob. „Většinu zraněných jsme převezli do nemocnice v Jihlavě, nebylo mezi nimi žádné dítě,“ řekl Kettner.

:. Při havárii autobusu u Stonařova na Jihlavsku se zranilo 14 cestujících.foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Podle dostupných informací havaroval minibus svážející zaměstnance do jedné z místních firem.

Hasiči se o nehodě dozvěděli minutu před půl jednou. Havárie se stala na silnici u Stonařova směrem na Třešť. V době nárazu převážel autobus podle hasičů 23 lidí.

"Všichni cestující byli před příjezdem první jednotky mimo autobus,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Doplnila, že na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Třešti, sanitky a také vrtulník letecké záchranné služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám