Hlavní obsah

Muž zapálený na Berounsku byl zavražděn

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Spálené tělo, které nalezl v sobotu náhodný chodec v lese poblíž Sýkořic na Berounsku, patřilo sedmatřicetiletému Ukrajinci jménem Oleh Zhymkov. Podle středočeských policistů byl zavražděn, na našem území pobýval nelegálně.

Článek

Co přesně se stalo, ale detektivové zatím neví, kromě totožnosti mrtvého se nemají čeho chytit. „Víme pouze, že ho letos v zimě soud ve Frýdku-Místku vyhostil na pět let z republiky, a že se tak u nás od té doby zdržoval nelegálně. S kým se stýkal nebo co tu dělal ale netušíme,“ řekla k tomu Právu mluvčí středočeských policistů Soňa Budská.

Fakt, že byl Ukrajinec zavražděn, podle ní potvrdila provedená soudní pitva. „Způsob zabití ale v tuto chvíli komentovat nebudeme,“ poznamenala Budská s tím, že vražda se mohla stát na jiném místě. „Tělo bylo ale každopádně zapáleno v noci ze soboty na neděli na místě, kde bylo nalezeno,“ upřesnila mluvčí.

Zároveň dodala, že vyšetřování je teprve na začátku. Policie podle Budské uvítá jakékoliv informace, které by ji pomohly zmapovat pohyb nebo kontakty zavražděného Ukrajince na našem území.

Reklama

Výběr článků

Načítám