Hlavní obsah

Šéf česko-afghánské komory vydíral podnikatele, tvrdí policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská policie navrhne obžalovat prezidenta Česko-afghánské smíšené obchodní komory Fawada Nadriho. Viní ho z toho, že spolu s dalšími komplici vydíral českého podnikatele, informovala televize Nova.

Článek

"Obviněný se jako člen organizované skupiny podílel na vydírání sedmatřicetiletého českého občana," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Podle Novy nutili podnikatele podepsat směnku na 850 tisíc korun, což podnikatel odmítl.

Pachatelé ho poté napadli. Na místě zasahovala speciální policejní jednotka, která situaci sledovala. Nadri obvinění v televizi popřel, policie se podle něj plete.

Česko-afghánské smíšená obchodní komora vznikla v roce 2005 s cílem propagovat české firmy a výrobky na afghánském trhu. V současné době se podle Novy s komorou soudí zbrojařská firma Imex Group o dva milióny korun za zmařený obchod.

Její zástupci zvažují, že opět podají návrh na vydání předběžného opatření, kterým by se komoře zablokovaly všechny peněžní účty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám