Hlavní obsah

Sedm bombových hrozeb v Praze mají podle policie na svědomí dvě ženy

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Pražští policisté zadrželi krátce před půlnocí v noci na pátek dvě ženy, které jsou podezřelé, že během čtvrtka formou SMS zpráv v sedmi případech vyhrožovaly umístěním bomby na různých místech Prahy.

Foto: Petr Nový, Novinky

Policejním pyrotechnikům v Praze ženy nedaly ve čtvrtek čas si odpočinout.

Článek

Jejich "zábava" způsobila v metropoli nejen dopravní problémy, ale také manévry policie. Muži zákona museli postupně uzavírat například frekventované dopravní uzly nebo nákupní centrum. Během večera zaslaly čtyři výhružky, další tři předcházely během dne.

„38letou a 58letou ženu jsme zadrželi pět minut před půlnocí. Obě jsou podezřelé z trestného činu šíření poplašné zprávy a je pravděpodobné, že budou v brzké době obviněny,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Hrozí jim až pětileté vězení.

Obě ženy mají přitom pestrou trestní minulost. Starší z dvojice si odpykávala poslední trest za vydírání, mladší si odpykala už dříve trest za šíření poplašné zprávy.

Ženy zvolily formu zasílání textových SMS zpráv na speciální číslo určené pro příjem tísňových výzev neslyšících na pražské městské policii. „Pražská policie má takovéto číslo také k dispozici, ženy si ale vybraly číslo strážníků,“ doplnil Hulan.

Upřesnil, že během čtvrtka ženy vyhrožovaly bombou v hlavním městě celkem sedmkrát. Policisté kvůli tomu museli uzavřít například frekventovaný Barrandovský most, nebo nákupní centrum na Smíchově.

Reklama

Související články

Policie zavřela Barrandovský most, hledala bombu

Pražská policie ve čtvrtek večer zavřela Barrandovský most, jednu z největších dopravních tepen v Praze. Nejezdily ani tramvaje po přilehlém nábřeží. V okolí...

Výběr článků

Načítám