Hlavní obsah

Za vraždu mladé ženy dostali manželé celkem 38 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Senát zlínské pobočky Krajského soudu v Brně poslal v úterý manžele Ivetu a Petra Motalíkovy z Kroměříže za vraždu na 18 a 20 let do věznice s ostrahou. Podle soudu manželé v únoru připravili v Buchlovských horách na Uherskohradišťsku o život pětadvacetiletou ženu z Morkovic na Kroměřížsku, matku dvouapůlroční dcery.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Manželé Petr a Iveta Motalíkovi z Kroměříže, kteří měli podle obžaloby v únoru zavraždit pětadvacetiletou ženu v Buchlovských horách na Uherskohradišťsku.

Článek

Motalík si ponechal lhůtu na odvolání, jeho manželka se práva na odvolání na místě vzdala.

Podle obžaloby manželé svou oběť vylákali a zavezli do lesa u Buchlovic, kde ji pak se zištným úmyslem zvlášť surovým způsobem usmrtili. Petr Motalík ženu škrtil, dokud neztratila vědomí, a poté jí železnou tyčí od heveru zasadil nejméně devět úderů do hlavy. Jeho žena hrůznému činu přihlížela.

Motalík poté tělo uložil do nedalekého příkopu a zahrabal je listím. Měl přitom oběti zasadit ještě další dvě rány do hlavy. Napadená podlehla rozsáhlým zraněním zejména v důsledku otoku a zhmoždění mozku. Její tělo nalezl o několik dní později kolemjdoucí.

Reklama

Výběr článků

Načítám