Hlavní obsah

Turista přežil v Českém ráji pád do dvacetimetrové propasti

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Pád do dvacetimetrové skalní propasti přežil v sobotu ráno v Českém ráji asi 40letý turista. Muže s vážným poraněním hlavy, páteře a hrudníku transportoval vrtulník do liberecké nemocnice.

Článek

Neštěstí se odehrálo na výhlídce U Lvíčka při turistické cestě spojující hrady Valdštějn a Hrubá Skála. Skupina cykloturistů ze Zlína se zastavila u vyhlídky s úmyslem zhlédnout za jasného horkého počasí oblast Hruboskalska.

"Jeden z turistů přitom uklouzl po písku a zřítil se dolů. Jeho kolegové okamžitě zavolali záchranku," přiblížil operační důstojník hasičů ze Semil. Místa vyhlídky, kde hrozí nebezpečí pádu přitom ohraničuje zábradlí. "Těžko říci, zda propadl pod zábradlím, nebo byl mimo ohraničenou plochu," podotkl velitel zásahu Jaroslav Košťál.

Záchranářům dalo značnou námahu muže ze dna skalní propasti transportovat na nosítkách k sanitce, která nešťastníka dopravila k vrtulníku.  "Museli jsme možná stokilového muže nést půl kilometru. Jinak šlo o vcelku běžný zásah," přiblížil Košťál.

Extrémní teploty přispěly v sobotu v Libereckém kraji k řadě úrazů. Záchranáři museli například zasahovat u Studence na Semilsku, kde v zatáčce havaroval starší motocyklista. Motorkář skončil vážně zraněn na jednotce intenzivní péče jilemnické nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám