Hlavní obsah

Dělníkům možná v útěku před smrtí z hořící ubytovny zabránily mříže

Právo, Novinky, pko, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Policisté a hasiči pokračují v prohledávání trosek dělnické ubytovny brněnské Trnkově ulici. Tu v noci na pondělí zničil mohutný požár. V pondělí večer našli hasiči při prohledávání místa požáru ostatky lidských těl. Dělníkům přitom mohly v útěku zabránit mříže.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Po požáru zbylo z dvoupatrové budovy jen torzo.

Článek

Zatím se neví, kolika lidem nalezené ostatky patří. Určitě jde ale o více než jednoho člověka.

Podle úterních informací hasičů a policie patřila nalezená těla zřejmě dvěma lidem. Ostatky se našli blízko od sebe. Podle předběžných odhadů by se mohlo jednat o dva Čechy, kteří byli naposledy viděni v jedné místnosti. Tomu by odpovídalo i místo nálezu.

Na tomto místě hasiči a kriminalisté nalezli torza lidských těl.foto: Právo/Petr Kozelka

Jistotu budou mít ale policisté až po soudní pitvě. V současné době se v prohledávání nepokračuje. Nejdříve se musí vyřešit, kdo zaplatí další rozebírání zničené konstrukce.

Podle neoficiálních informací možná v útěku dvojici pohřešovaných dělníků před plameny, jejichž ostatky byly zřejmě již objeveny, zabránily mříže, přes které se nemohli dostat. Jestli vůbec byly mříže na místě nainstalovány v souladu s předpisy bude zřejmě předmětem dalšího šetření.

Těžká technika rozebírá postupně kovovou konstrukci ubytovny.foto: Právo/Petr Kozelka

Podle hasičů je možné, že ve zbylých dvou třetinách zničeného areálu, které zatím nebyly důkladně prohledány, by mohl být ještě jeden člověk.

Po požáru se pohřešovaly celkem tři osoby. Podle hasičů se jedná o dva Čechy ve věku 57 a 55 let a jednoho občana Bulharska. Několik lidí bylo zraněno, někteří vyskakovali před požárem z okna.

Požár ubytovny v Brně

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám