Hlavní obsah

Pohřešované dívky objevil muž v popelnici

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÝ BROD

Celostátní pátrání po dvou 12letých dívkách z Dětského domova v Bojkovicích na Uherskobrodsku rozjeli během úterního odpoledne uherskohradišťští policisté. Vychovatelky je pohřešovaly od čtrnácté hodiny, kdy se nevrátily ze školy. O pět a půl hodiny později je náhodně objevil schované v popelnici syn jedné z obyvatelek ulice Okružní v Uherském Brodě.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Útočištěm dvou pohřešovaných dívek se v úterý podvečer staly popelnice v uherskobrodské ulici Okružní.

Článek

Obě během pár hodin urazily více než patnáctikilometrovou vzdálenost. Z policejní služebny si je ještě ve večerních hodinách odvezli pracovníci domova.

"Holky se jeden průšvih snažily vyřešit dalšími komplikacemi. Při hodině plavání v Uherském Brodě totiž ukradly určitou peněžitou částku a ředitel školy je přistihl při činu,“ vysvětlila pravděpodobnou příčinu jejich útěku jedna z vychovatelek domova.

Děvčata o útěku podle šetření uherskohradišťských policistů hovořila již při dopoledním vyučování ve škole.

"Důvodem mělo být právě školní šetření drobné krádeže. Odcizení peněz jsme ale ze školy nedostali nahlášeno,“ sdělila pro Právo policejní mluvčí Jitka Zámečníková.

Po dívkách pátrali policisté z obvodního oddělení v Bojkovicích i tamní strážníci. K nejhoršímu však nedošlo, k večeru na policii zavolala jedna z obyvatelek Uherského Brodu, že její syn u popelnic při vynášení domovního odpadu na obě narazil.

Zřejmě si tak našly provizorní úkryt před prudkým lijákem. "Je možné, že se schovávaly přímo před naším domem. Včera večer jsem tady viděl dvě neznámá zablácená dětská kola a dnes ráno už je tu jen jedno. Je možné, že sem na nich holky dojely,“ domníval se ve středeční ráno postarší muž z ulice Okružní.

Podle vychovatelky nezmizela děvčata bez ohlášení poprvé. "Jsou to známé útěkářky, ale do jednoho dne se obvykle vrátily nebo jsme je našli. Vždycky o ně máme velký strach, jsou to holky v pubertě a člověk nikdy neví, kde mohou skončit,“ dodala pro Právo vychovatelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám