Hlavní obsah

Střílel po otci a jeho synovi

Novinky, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Čtyřiadvacetiletý mladík střílel po třetí hodině v noci na neděli v obci Sedlce na Trhosvinensku po devětatřicetiletém muži a jeho osmnáctiletém synovi, který má rakouské státní občanství. Právo o tom informovala v pondělí mluvčí českobudějovické policie Alena Toningerová.

Článek

"Čtyřiadvacetiletý mladík napadl oba muže ještě se svými třemi kumpány před restaurací v Sedlci. Incident začal někdy patnáct minut po třetí hodině, zmíněný mladík pěstí bouchal bezdůvodně do vozidla osmnáctiletého cizince. Když se snažil útočníkovi devětatřicetiletý otec poškozeného domluvit, napadl ho, dal mu pěstí do obličeje a slovně jej urážel," popisuje začátek konfliktu mluvčí.

Otec začal před násilníky utíkat. Čtveřice ho pronásledovala a čtyřiadvacetiletý muž vypálil ve tmě dokonce několik ran z legálně držené pistole. Střely po chvíli skončily i v kapotě vozu cizince.

Pachatelé zadrženi

"Z místa činu čtveřice odjela osobním vozidlem Opel Record. Celý incident trval necelých patnáct minut," konstatovala Toningerová. Policisté vyhlásili po pachatelích pátrání a někdy po páté hodině ranní byli všichni čtyři útočníci zadrženi a umístěni v cele.

Policisté obvinili muže, který střílel, z trestných činů výtržnictví, poškozování cizí věci, pokusu ublížení na zdraví a byl podán návrh státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby. Nyní mu hrozí až osm let vězení. Jeho tři společníci jsou obviněni z trestného činu výtržnictví a hrozí jim až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám