Hlavní obsah

Bezdomovec stráví za mřížemi osm let za smrt známého

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Následujících osm let zřejmě stráví Jiří Dračka, pětačtyřicetiletý bezdomovec z Pardubic, na jedné adrese - ve vězení. Krajský soud ho poslední dubnový den uznal vinným, že loni 4. listopadu způsobil smrt svého známého, když ho po předchozí hádce fyzicky napadl a poté bodl nožem.

Článek

Obžalovaný se před soudem ke svému činu přiznal. K incidentu došlo okolo 19. hodiny v lesním porostu na pravém břehu Labe mezi zdymadlem a vysokoškolskými kolejemi v Pardubicích.

Jak Dračka uvedl, nejprve oba celý den popíjeli alkohol. V uvedený čas prý Dračkův známý obžalovaného napadl a bil ho pěstmi do obličeje. Dračka proto proti útočníkovi použil nůž s čepelí dlouhou 20 centimetrů a zasáhl ho do břicha.

„Měl jsem strach. Chtěl jsem ho nožem jenom postrašit, říkal jsem mu, ať jde pryč. Ani mě nenapadlo, že bych ho bodl,“ řekl před soudem Dračka, který tvrdil, že postižený nic neřekl, sbalil si věci a odešel. Bodnutí však mělo vážné následky, postižený muž na ně po několika minutách, až desítkách minut vykrvácel.

Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na podání odvolání, rozsudek proto dosud není pravomocný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám