Hlavní obsah

V Kladně někdo napadl tři školačky, policie pátrá po pedofilech

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Policisté v Kladně řeší vážný problém obtěžování nezletilých dívek. S žádostí o pomoc se na ně obrátily rodiče už tří školaček. Podle dosavadního vyšetřování se nejméně ve dvou případech zřejmě jedná o jednoho pachatele, ve třetím případě byl popis muže zcela odlišný.

Článek

Poprvé se s pedofilem setkala devítiletá školačka 17.dubna po 13. hodině.

„Dívka šla ze školy. Před panelovým domem na sídlišti Kročehlavy se k ní přidal muž, který s ní vešel do výtahu. Tam zmáčkl tlačítko stop a začal dívku osahávat a líbat ji na obličej. Po pár vteřinách toho nechal a znovu rozjel výtah,“ popsala první incident mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Výtah sjel s oběma do přízemí, tam muž vyběhl ven a zmizel.

Ještě ten samý den kolem 16. hodiny se nejspíš stejný muž objevil v sousední ulici. Do domu vešel tentokrát s třináctiletou školačkou, u schodiště se pokusil ji stáhnout do sklepa. „Dívka se naštěstí chytila zábradlí a volala o pomoc. Muž utekl,“ uvedla Nováková.

Podobný popis

Podle výpovědí obou napadených dívek byl muž ve věku kolem 30 let, vysoký asi 175 centimetrů, měl krátké hnědé vlasy ostříhané na ježka a páchl cigaretami. Na tom se dívky shodly, ale pak už rozdílně vypovídaly o oblečení muže.

„První také řekla, že měl neoholené strniště a druhá, že byl oholený. Je možné, že se někde stihl oholit, teoreticky se může jednat o jednoho pachatele,“ doplnila Nováková.

Další muž, který se pokusil o napadení dívky, se objevil v Kladně 22.dubna v Amálské ulici. Třináctiletá dívka se vracela z tréninku juda podél parku. Když šla kolem keřů, vyběhl na ni muž, snažil se ji zavléci do křoví a strhnout na zem. „Dívka se bránila, kopla muže do holeně a utekla. Podle její výpovědi byl muž zavalitější postavy a snědé pleti, takže to s prvními dvěma případy do souvislosti nedáváme,“ řekla Právu Nováková.

Varování dětem i rodičům

Policie už po prvním napadení obešla kročehlavské školy, aby varovala žáky. Ředitelé škol mají za úkol oznámit informace o případech rodičům. Ti jsou z hrozby napadení pedofilem zděšení.

„Mám desetiletou dceru, už jsem jí říkala, aby s nikým, koho nezná z domu, nejezdila sama výtahem a raději ať zůstane s kamarádkami venku a chodí společně. Takovéhle lidi, co ubližují dětem, by měli zavírat na doživotí,“ uvedla žena z Kladna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám