Hlavní obsah

Lékařka zřejmě ordinovala opilá, na radu známého odmítla dýchnout

Právo, Novinky, pko, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Přímo v lékařské ordinaci museli ve čtvrtek zasahovat brněnští strážníci. Důvodem jejich výjezdu ale nebyl žádný agresivní pacient. Naopak jeden z pacientů na tísňovou linku totiž s hrůzou v hlase oznámil, že ordinující lékařka je zřejmě opilá.

Článek

Když hlídka na místo přijela, zjistila, že jednapadesátiletá lékařka skutečně jeví znaky podnapilosti. Žena hůře artikulovala a z jejího dechu byl cítit alkohol. Strážníci ji proto vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky.

"Lékařka zprvu souhlasila, nakonec ale na radu svého známého účast na zkoušce začala vytrvale odmítat,“ řekl mluvčí strážníků Zdeněk Novák. Případ nyní šetří policisté.

Podobný případ v loňském roce

Podobným případem se loni zabývali policisté i soudy na Semilsku. Tamní dětská lékařka ordinovala opilá. Lékařku soudci potrestali podmíněným trestem na tři měsíce s 18 měsíčním odkladem. Lékařka také nesmí dva roky vykonávat samostatnou lékařskou praxi a dva roky je v ambulantním léčení.

"Trest má být spíš výchovný. Není nutné, aby byl likvidační," vysvětlil tehdy soudce. Lékařka začala mít podle svědků problémy už v roce 2005, o rok později se vše opakovalo.

Vše vyvrcholilo loni 12. ledna, kdy jedna z maminek na lékařku zavolala policii. Pediatrička totiž byla od rána opilá, odpoledne jí policisté v dechu naměřili 3,21 promile alkoholu.

Reklama

Související články

Opilá pediatrička odešla od soudu s podmínkou

Podmíněný tříměsíční trest s 18měsíčním odkladem, zákaz samostatné lékařské praxe na dva roky a ochranné ambulantní léčení je trest, který si vyslechla...

Výběr článků

Načítám