Hlavní obsah

Falešní policisté se marně dobývali do rodinného domku

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁCHOD

Z pokusu o loupež se od pátku zpovídají dva muži z Náchoda a Opočna. V pátek v noci se dobývali na obyvatele rodinného domku ve Vrchovinách u Nového Města nad Metují na Náchodsku. Přitom se vydávali za policisty, nyní jim hrozí až desetileté vězení.

Článek

„Třiatřicetiletý muž společně se svým o pět let mladším příbuzným přijeli autem k rodinnému domku a v podnapilém stavu se dobývali dovnitř. Bouchali a kopali do dveří, přitom křičeli, prohlašovali se za příslušníky policie a vyhrožovali fyzickou újmou, pokud jim 62letý obyvatel domku nevydá 50 tisíc korun,“ informovala mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Muž neotevřel a zavolal na pomoc sousedy, a také skutečné policisty. „Přivolaná policejní hlídka vzápětí muže zadržela a ještě téhož dne je policejní komisař obvinil z trestného činu loupeže, ukončeného ve stádiu pokusu,“ dodala mluvčí s tím, že soud na oba muže uvalil vazbu a krátce nato skončili v cele vazební věznice v Hradci Králové.

Dvojici nyní hrozí trest vězení v délce až deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám