Hlavní obsah

Landu propustili z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE

Daniel Landa byl v neděli odpoledne propuštěn ze strakonické nemocnice do domácí péče. "Kontrolní vyšetření u zpěváka byla v pořádku," potvrdil Právu ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala. Landa se v nemocnici zotavoval po páteční těžké havárii při šumavské rallye.

Článek

"Pan Landa byl velmi disciplinovaným a spolupracujícím pacientem,“ pochvaloval si Fiala. Původně měl přitom zůstat v nemocnici na pozorování několik dní. Při autonehodě utrpěl otřes mozku a odrazil si ledvinu.

Nemocnici opustil také Landův spolujezdec Jan Škaloud, který zde byl po nehodě rovněž hospitalizován. Právě on Landu v pátek vytáhl z havarovaného vozu, který v rychlosti kolem 140 km/h vrazil do stromu poté co jej Landa v zatáčce neudržel na silnici. Závodní auto se převrátilo na střechu a zůstalo stát na silnici. Landa po nárazu upadl do bezvědomí.

"Měli jsme štěstí. Mohlo to být miliónkrát horší,“ komentoval nehodu zpěvák, který doufá, že se mu koncem dubna podaří zahájit koncertní turné.

Reklama

Související témata:

Související články

Landa musí zůstat v nemocnici několik dní

Zpěvák a automobilový závodník Daniel Landa se ve strakonické nemocnici vzpamatovává z páteční nehody, ke níž došlo za obcí Jinín během závodu Mogul Šumava...

Výběr článků

Načítám