Hlavní obsah

Oheň zničil v noci dům na Zlínsku

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Rozsáhlý požár zachvátil v sobotu po čtvrté hodině ráno rodinný dům v Zádveřicích na Zlínsku. Majitelé stačili z domu uprchnout a vynést k sousedům nemocnou maminku.

Článek

„Oheň postihl velký dům s velikou silou. Plameny, které přiživoval vítr, byly vidět na pět kilometrů daleko. Jen zabránit jejich šíření trvalo hasičům jeden a půl hodiny,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Hasiči zasahují u požáru domku v Zádveřicích.foto: HZS Zlínského kraje 

Obyvatelé domu vypověděli, že je v noci, když spali v prvním patře domu, probudilo podivné praskání. Pak už bylo cítit kouř a uviděli oheň. Stačili utéct a ještě vynesli z domu k sousedům starší nemocnou maminku. „Vzhledem k tomu, jaký prožila z mimořádné situace šok, přivolal na místo velitel zásahu naši psycholožku, aby jí pomohla,“ uvedl Mitáček.

Hasiči při zásahu v domku v Zádveřicíchfoto: HZS Zlínského kraje

V plamenech se ocitla střecha, část hospodářské přístavby a oheň se rozšířil i na obytné první patro budovy. Hasiči budou na místě ještě celé dopoledne.

Škody jsou značné, jejich rozsah teprve odhadnou znalci spolu s majiteli domu.

Hasiči zasahují u požáru domku v Zádveřicích.foto: HZS Zlínského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám