Hlavní obsah

Soud zprostil Jiřího Pomeje obžaloby z podvodu

Právo, Novinky, jfk, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Městský soud v Praze zprostil v pátek obžaloby herce a producenta Jiřího Pomeje. Ten byl obžalován z podvodu v souvislosti s financováním filmu Andělská tvář. O stažení obžaloby požádala státní zástupkyně kvůli nedostatku důkazů.

Článek

Pomeje přiznal, že v současné době dluží svým věřitelům kolem 20 miliónů korun. "Jsem silně zadlužený a potáhne se to se mnou ještě léta. Přesto jsem rád, že tu zaznělo, že Pomeje není podvodník," uvedl po vynesení rozsudku.

Svěřil se také novinářům, že se v nejbližší době hodlá podílet na projektu Andělská tvář II. Řekl, že by byl rád, aby ho z problémů vyvedlo to, co ho do nich dostalo. Současně však uvedl, že do projektu nepůjde, pokud nebude 100% finančně krytý.

Peníze si půjčil na směnky

Státní zástupkyně vyjádřila nad rozhodnutím soudu uspokojení. Žádná ze stran sporu se proti verdiktu nehodlá odvolat.

Pomeje si měl půjčit peníze na nekryté směnky. Film s rozpočtem kolem 70 miliónů korun neměl u diváků úspěch, Pomeje se tak dostal do finančních potíží.

"Asi měsíc po premiéře jsem si půjčil 820 000 korun a podle obžaloby jsem měl vědět, že tyto peníze nebudu moci vrátit," řekl při dřívějším projednávání případu Pomeje.Jedním ze svědků v kaze byl také známý režisér Zdeněk Troška, který se svého přítele zastal. "Jiří se stal obětí vlastní důvěry v ostatní lidi. Není to žádný gauner, který jezdí po Praze v mercedesu," uvedl Troška.

Reklama

Související témata:

Související články

Jiří Pomeje má jít k soudu kvůli podvodu

Kvůli údajnému podvodu chce policie postavit před soud producenta a herce Jiřího Pomeje. Ten si měl na nekryté směnky půjčovat peníze k úhradě nákladů...

Výběr článků

Načítám