Hlavní obsah

Žena v matizu nepřežila čelní náraz do jedoucího kamiónu

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Náraz do naplno rozjetého kamiónu nepřežila v úterý o půl osmé ráno řidička vozu Daewoo Matiz. Tragédie se odehrála na zcela rovném úseku mezinárodní silnice mezi Hradcem Králové a Jičínem. Vrtulník hradecké záchranky přiletěl tentokrát zbytečně.

Článek

Policie musela mezi obcemi Lípa a Sadová provoz na frekventované spojnici mezi Královéhradeckem a Jičínskem minimálně na celé dopoledne uzavřít. Dopravu policisté odklánějí po vedlejších komunikacích.

Žena jedoucí od Hradce Králové neměla proti kamiónu směřujícímu od Jičína žádnou šanci. Nákladní vůz, jehož řidič stačil na poslední chvíli pouze strhnout volant doprava, skončil zarytý v řepném poli zhruba padesát metrů od místa střetu.

Jako kdyby chtěla spáchat sebevraždu, vypověděl řidič

"Jel jsem asi sedmdesát. Matiz najednou nečekaně uhnul přímo proti mně. Nešlo už vůbec nic dělat. Nestačil jsem ani pořádně sešlápnout brzdu. Připadlo mi to, jako by snad chtěla spáchat sebevraždu," vypovídali shodně řidič tahače i svědci.

"Nebo se shýbala pro mobil či ladila rádio," dedukoval další z kamioňáků. "Po nárazu jsem k tomu osobáku ani nešel, nemohl jsem. Naštěstí jsem ani nemusel, protože ihned začala zastavovat auta a sbíhat se lidé. Chvíli před tím mi na pumpě přáli hezký den. Kdo mohl tušit, jaký skutečně bude," podotkl ještě šokovaný šofér, jehož tahač vyoral v poli pořádnou brázdu a přerazil stojan s návěstidlem.

"Štěstí, že mám ještě pořádnou plechovou kabinu, nikoliv plastovou rakev, a návěs naložený pouze papundekly. Jinak by střet s ocelovou konstrukcí patrně dopadl mnohem hůře," poznamenal řidič kolosu, který vyvázl bez zranění. Verzi řidiče kamiónu předběžně podpořili zasahující záchranáři i policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám