Hlavní obsah

Mladík sjel s autem do potoka, málem se utopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

V noci na sobotu v Karviné málem utonul pětadvacetiletý mladík, který sjel s osobním automobilem do hlubokého potoka. Z říčky jej vytáhli přivolaní hasiči. I když ve vodě strávil delší dobu, žije a je v péči lékařů anesteziologicko-resuscitačního oddělení nemocnice v Orlové. Jeho stav je nicméně vážný.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Skupina dvou desítek lidí ve věku 20 až 25 let se bavila v oblasti revitalizovaných kališť Dolu ČSM v Karviné-Loukách. Jeden z účastníků ze zatím neznámé příčiny sjel s vozem Škoda Favorit do potoka hlubokého asi dva metry.

"Přesně nevíme, co se stalo. Ve voze byl sám. Ostatní si všimli až toho, že vůz sjel do vody," dodal mluvčí policie. Podle něj není zatím jasné, zda muž nezvládl řízení kvůli opilosti či z jiného důvodu.

"Pětadvacetiletého muže se nejprve snažili zachránit jeho společníci, kteří se k potopenému vozu potápěli. To se jim nepovedlo, a proto asi hodinu po půlnoci kontaktovali hasiče," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Na místě zasahoval automobilový jeřáb. Škodu Favorit přizvedl a hasiči z auta následně vytáhli mladého muže a začali ho oživovat. Pak jej předali týmu záchranné služby. Podle dostupných informací se podařilo obnovit jeho životní funkce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám