Hlavní obsah

Policisté znovu zastavovali ujíždějící auto střelbou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Už potřetí během dvou týdnů museli severomoravští policisté střílet na ujíždějící automobil. Výstřely se ozvaly v noci na pondělí nedaleko Dolního Benešova na Opavsku. Policisté vytasili zbraň proti šoférovi Fordu Sierra, který krátce před půlnocí odmítl uposlechnout výzvy dopravní hlídky k zastavení. Až později vyšlo najevo, že s autem zřejmě ujel z benzínové stanice bez placení.

Článek

"Řidič na výzvu nereagoval, služební vozidlo objel po travnatém pásu a pokračoval v jízdě. Hlídka ho pronásledovala přes obce Bolatice, Chuchelná, a pak po lesní cestě do Dolního Benešova. Po celou dobu jel řidič většinou v protisměru, nepřiměřenou rychlostí a naprosto ignoroval dopravní značení. V několika případech vyvolal kolizní situace s dalšími automobily," uvedl mluvčí policie René Černohorský.

Asi po dvaceti minutách jeden z policistů vystřelil dvakrát do vzduchu. "Ani to se nesetkalo s účinkem. Řidič ve své nebezpečné jízdě pokračoval do Kobeřic, Strahovic a směrem na Chuchelnou. Tam zastavil, protože se mu automobil porouchal," dodal mluvčí policie.

Poté, co policisté řidiče zatkli, pustila se do nich jeho spolujezdkyně. Proto museli policisté přiložit pouta i jí. "Lustrací policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Navíc vyšlo najevo, že osádka vozidla je podezřelá z krádeže pohonných hmot," dodal Černohorský.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám