Hlavní obsah

Náboženský fanatik měl znásilňovat prostitutky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

V policejní cele skončil v úterý jednačtyřicetiletý muž z Plzně, kterého policisté podezřívají ze znásilnění prostitutek. Pachatel je zřejmě náboženským fanatikem, neboť své oběti ještě před souloží nutil k různým liturgickým rituálům. První případ se podle policie stal na přelomu roku.

Článek

"Na ulici kontaktoval šestadvacetiletou prostitutku. Dohodli se, že spolu půjdou k němu domů. Po příchodu do bytu muž zamkl dveře, hodil mladou ženu na postel a poručil jí, aby se svlékla donaha. Mezitím ohřál vodu, kterou nalil do umyvadla a poručil ženě, aby se umyla. Poté ji břitvou oholil přirození. Následně ji přinutil si kleknout, sepnout ruce a odříkávat po něm jím citované motlitby. Pak ženu hodil na postel, lehl si na ni a dle její výpovědi ji znásilnil," řekl mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

O několik týdnů muž podle policie zaútočil znovu. Na stejném místě oslovil 32letou prostitutku. Scénář se opakoval. Po smluvení sexuálních služeb oba odjeli do ulice U sv. Rocha do bytu násilníka. Po příchodu muž byt zamkl, svlékl se donaha, klekl si před zrcadlo a začal se modlit.

"Pak ženu donutil, aby jej uspokojovala nejrůznějšími praktikami. Následně ji hodil na postel, strhal z ní oblečení a břitvou ji oholil. Vzápětí před kněžku lásky postavil velký kříž, pustil píseň o Beránku božím, modlil se a vyhrožoval, že ji nepustí, dokud nebude očištěna. Pak ženu odvázal, vyšel s ní na ulici, kde se mu vytrhla a utekla," pokračoval policejní mluvčí.

Plzeňští kriminalisté mají podezření, že muž mohl spáchat více podobných skutků. Proto vyzývají ženy, aby v případě, že byly stejným způsobem znásilněny či vydírány, se obrátily na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám