Hlavní obsah

Podle soudu mladík za volantem nevraždil, zabil neúmyslně

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krajský soud v Praze poslal v úterý dopoledne na dva a půl roku do vězení dvaadvacetiletého Tomáše Košaře, který před rokem a půl při dopravní nehodě ve Stránčicích usmrtil starší ženu a těžce zranil jejího manžela. Kromě nepodmíněného trestu byl Košař odsouzen k zákazu řízení motorových vozidel na sedm let a úhradě nákladů za léčení ve výši 293 655 korun, které musí zaplatit Všeobecné zdravotní pojišťovně.

Článek

Košař čelil obvinění z vraždy. Soudkyně Eva Miláčková však čin překvalifikovala na neúmyslné těžké ublížení na zdraví. Košař se krátce před havárií pokusil o sebevraždu otravou léky.

Podle státního zástupce se mladík srážkou s osobním vozidlem pokusil sebevraždu dokonat. K nehodě došlo ve chvíli, kdy Košař riskantním způsobem ujížděl policejní hlídce, která jej krátce před tím kontrolovala. Mladík využil chvíle, kdy policisté kontrolovali jeho doklady a pokusil se jim s autem uniknout.

Podle soudkyně se v průběhu hlavního líčení nepodařilo vyvrátit Košařovu obhajobu, podle které šlo o nešťastnou náhodu. Státní zástupce se proti rozsudku na místě odvolal, obhájkyně obžalovaného si ponechala zákonnou lhůtu na rozmyšlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám