Hlavní obsah

Matka a syn obviněni z útoku na záchranáře

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kvůli brutálnímu napadení lékaře a dvou ošetřovatelů, kteří v pondělí po návštěvě Hotelového domu Hlubina v Ostravě-Zábřehu skončili s rozsáhlými podlitinami na nemocenské, už policie obvinila 47letou ženu a jejího 21letého syna. Informoval o tom mluvčí policie Milan Klézl.

Článek

Obvinění si oba převzali poté, co vystřízlivěli na záchytce, kde po útoku na záchranáře skončili. "Obviněný muž skončil v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. Hrozí mu až osm let vězení. Jeho matka je pak také stíhána pro výtržnictví a ublížení na zdraví, hrozí ji dva roky odnětí svobody," dodal Klézl. Muž je navíc obviněn z poškozování cizí věci, protože 46letému záchranáři při útoku rozbil brýle v hodnotě šest tisíc korun.

Záchranáři byli přivoláni do hotelového domu v pondělí v noci. Volající tvrdil operátorce tísňové linky, že žena upadla do bezvědomí a umírá. Po příjezdu na místo však lékař zjistil, že je zřejmě pouze opilá a ve chvíli, kdy se jí pokoušel změřit tlak, se na něj bez varování vrhnul její syn. Po chvíli do pokoje vešli další lidé, kteří se k bití záchranářů přidali, stejně jako údajně umírající žena, která se probrala a zaútočila na lékaře pěstmi.

"Byl to velmi brutální útok, řezali je hlava nehlava. Záchranářům se naštěstí podařilo z pokoje utéct," řekl šéf záchranky Roman Gřegoř s tím, že šlo o nejzávažnější případ napadení na Ostravsku za několik posledních let.

Policie v současné době zjišťuje trestní odpovědnost dalších osob, které se k útoku na záchranáře přidali. Doba léčení všech tří napadených se prozatím odhaduje na více než deset dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám