Hlavní obsah

Žena napadla lékařku i strážníky, pak řekla, že si zapálila byt

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Duševně narušená žena napadla ve čtvrtek v Ostravě - Mariánských Horách psychiatričku, u které se léčila, zdravotní sestru a nakonec i hlídku městské policie, která přijela na místo zasahovat.

Článek

Při útoku naštěstí nebyl nikdo zraněn, škody způsobené v ordinaci jsou minimální. "Když strážníci dorazili na místo, psychicky velmi rozrušená žena právě demolovala zařízení ordinace. Když spatřila strážníky, zaútočila i na ně. Poté, co se ji strážníkům podařilo zpacifikovat, lékařka jí aplikovala uklidňující léky," uvedla mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Kejdová.

Další šok pro strážníky přišel v okamžiku, kdy se žena pod vlivem léků uklidnila. Oznámila jim totiž, že před příchodem do ordinace stačila doma zapálit byt.

"Hlídka tuto skutečnost ověřila a zjistila, že na místě opravdu hoří a zasahují tam hasiči. Požár vznikl zřejmě od zapnuté žehličky," řekla mluvčí strážníků. Škoda na skromném zařízení bytu se pohybuje kolem deseti tisíc korun.

"Jelikož se stav ženy náhle zhoršil, lékařka rozhodla o jejím převozu na psychiatrické oddělení do nemocnice," dodala Kejdová. Policie ČR případ vzhledem k požáru šetří jako podezření z obecného ohrožení, bude ale třeba vyčkat na vyjádření znalce ohledně svéprávnosti hospitalizované ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám