Hlavní obsah

Lékařka už podruhé seděla za volantem bez řidičáku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Už podruhé v krátké době za sebou dopadli v úterý policisté na Bruntálsku šestatřicetiletou lékařku, jak řídí osobní automobil bez řidičského oprávnění. Poprvé doktorku policisté z Moravského Berouna přistihli při silniční kontrole v polovině minulého roku.

Článek

Vzhledem k nové právní úpravě, podle které je řízení bez oprávnění trestným činem, ji tehdy začali stíhat a žena dostala od soudu ve zkráceném řízení zákaz řízení všech motorových vozidel na 24 měsíců.

Žádnou hlavu si z toho ale zřejmě nedělala, podruhé ji policie přistihla za volantem v úterý ve Dvorcích na Bruntálsku. "Nyní je podezřelá už ze dvou trestných činů, a to z řízení motorového vozidla bez oprávnění a z maření výkonu úředního rozhodnutí," uvedla mluvčí bruntálské policie Lucie Zgarbová.

Případem se bude soud znovu zabývat ve zkráceném řízení, tentokrát přichází v úvahu trest odnětí svobody v délce do jednoho roku.

Podle advokáta Jana Macha, který se zabývá zdravotnictvím, se žena, která je podle informací Práva zaměstnaná v nemocnici, nemusí obávat, že přijde o svou práci. "Nezpůsobilou pro výkon povolání by se stala pouze v okamžiku, pokud by byla odsouzena za trestný čin v souvislosti s výkonem povolání k nepodmíněnému trestu," tvrdí právník.

Reklama

Výběr článků

Načítám