Hlavní obsah

Mokré listí na kolejích zpozdilo vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Mokré listí na kolejích v sobotu způsobilo problémy několika vlakům na trati mezi Táborem a Pískem. Vlaky musely jet velmi pomalu, protože na trať padá listí, které klouže. Nemohly se rychleji rozjet, a tak nabraly zpoždění.

Článek

Několik osobních vlaků, mezi nimi nová souprava Regionova nasazená právě v sobotu ve zkušebním provozu, mělo zpoždění asi 40 minut.

Problémy vznikly na čtyřapůlkilometrovém úseku vedoucím listnatým lesem u obce Vrcovice, kde je stoupání. "Začalo pršet a foukat, takže na koleje napadalo listí a podkluzuje to," řekl Jiří Kafka z odboru osobní přepravy Českých drah.

Podle něj tato situace nastává na podzim pravidelně, je to souhra okolností, jíž se prakticky nedá zabránit. Obdobné problémy měl například ve čtvrtek rychlík ze Salcburku do Prahy, který musel výrazně zpomalit kousek za Českými Budějovicemi. Upozornil na to, že tři páry vlaků Regionova stejným úsekem dopoledne projely bez potíží.

Sebevýkonnější souprava s možností si například podsypávat na koleje písek podle Kafky s touto podzimní obtíží nic nezmůže. Bývá to však smůla jen pro několik vlaků - když hromadami listí projedou a rozfoukají je, následující spoje už mohou jet běžnou rychlostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám