Hlavní obsah

Policisté hledají 1700 nových parťáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Velkou náborovou kampaň zahájila v těchto dnech česká policie. Jejím cílem je zaplnit zhruba 1700 volných míst, která jsou v resortu neobsazená, a stabilizovat personální situaci u policie. Ve čtvrtek to řekl policejní prezident Vladislav Husák. Situace v policejním sboru je komplikovaná hlavně proto, že ani po třech letech nebyl přijat nový služební zákon.

Článek

Policisté tak vlastně neví, na čem jsou a podle čeho se bude jejich práce hodnotit. Kvůli tomuto stavu očekává policie odliv současných policistů. "Nechceme ale čekat, až část policistů odejde, a rozhodli jsme se proto reagovat s určitým předstihem. Proto rozbíháme tuto kampaň, abychom vytvořili určitou zásobu případných zájemců o policejní službu dokázali jsme v průběhu roku 2007 odchody současných policistů pokrýt," řekl ve čtvrtek Husák.

Podle něj chybějících 1700 lidí není sice málo, ale kvalitu práce policie to dramaticky neovlivňuje. U policie v současnosti pracuje kolem 60 000 lidí, z toho je 47 000 policistů.

Policie vsadila na plakáty, uvažuje i o televizní reklamě

Kampaň má oslovit zejména absolventy středních a vyšších odborných škol. Trvat bude do června příštího roku. Pro její realizaci vybrala polici firmu, která nabídla nejlevnější a nejvýhodnější nabídku. Stát bude méně než dva milióny korun. Plakáty se objeví v ulicích měst, v dopravě a jedná se také s televizemi.

Na plakátech bude vždy zachycen policista s bílou siluetou druhého s nápisem "hledám parťáka". Na jednom z plakátů hledá svého lidského parťáka také policejní pes. Policie je otevřená mužům i ženám a nabízí uplatnění zejména u pořádkové a dopravní policie.

"Myslím si, že kdo nechce sedět doma a hrát počítačové hry, má jedinečnou příležitost," řekl Husák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám