Hlavní obsah

Zítra se otevřou papírnictví a dětské obchody

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ber

Papírnictví a prodejny dětského oblečení a obuvi budou moci od úterý znovu otevřít, schválila to v pondělí vláda premiéra Andreje Babiše (ANO). Spodní prádlo ani obuv pro dospělé však prodejci v kamenných obchodech dál nabízet nesmějí.

Záznam: TK po jednání vlády 18.1.2021Video: ČTK

 
Článek

„Vláda rozhodla, že od zítra umožní v rámci maloobchodního prodeje další výjimku ze základního sortimentu. Jedná se o sortiment papírnictví a dětského oblečení a obuvi,” sdělil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Prodávat se toto zboží bude moci nově jak v malých obchodech, tak i velkých řetězcích.

Premiér v neděli v České televizi mluvil také o otevření obchodů se spodním prádlem, ty by však zatím výjimku získat neměly. Stejně jako obuv pro dospělé, prodejci tak budou moci prodávat zatím pouze boty pro děti.

Babiš: Od úterý otevřeme papírnictví a prodejny se spodním prádlem a dětským oblečením

Domácí

Právě po otevření papírnictví byla největší poptávka, protože nejmenší děti chodí do škol a doma se učí i ty ostatní, nemají ale kde si koupit pomůcky.

Rodiče také budou moci dětem nakoupit oblečení a především obuv, kterou museli rodiče dosud kupovat přes internet, kde není samozřejmě možné boty vyzkoušet. U dětské obuvi je to přitom nezbytné. Nákup dětské obuvi nelze ani odložit, jako například koupi obuvi pro dospělého, protože děti se do bot z loňské zimy nevejdou.

Dětské oblečení, spodní prádlo nebo papírenský sortiment do prodeje už před časem vrátily některé potravinářské řetězce.

Reklama

Výběr článků

Načítám