Hlavní obsah

Vláda prodloužila program Antivirus do konce února

ČTK, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda v pondělí prodloužila program Antivirus do konce února. Podnikům, na které dopadla nařízená omezení kvůli epidemii a koronavirová krize, bude stát dál poskytovat příspěvky A i B. Na Twitteru to oznámila ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD). Program měl skončit se závěrem roku.

Foto: Novinky

Jana Maláčová

Článek

„Dnes jsme na vládě prodloužili Antivirus A i B do konce února 2021! U „Áčka“ podnikům vyplatíme celé náklady na náhrady mezd a “Béčko“ bude přes zimu pomáhat těm, které koronavirus zasáhl nepřímo,” naspsala na sociální síť Maláčová.

Programu Antivirus, který má bránit propouštění, se poskytují příspěvky na mzdy. Příspěvkem A stát proplácí celé mzdy s odvody do 50 000 korun v zavřených provozech. Poskytuje také 80 procent náhrady lidí v karanténě do 39 000 korun superhrubé mzdy.

Opatření se zpřísní od 25. prosince, navrhne Blatný

Koronavirus

Příspěvkem B úřady práce dorovnávají 60 procent náhrady při omezení výroby a služeb kvůli výpadku poptávky, personálu či surovin do 29 000 korun superhrubé mzdy.

Program měl původně skončit se závěrem roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám