Hlavní obsah

Tři vysoké školy ruší kvůli koronaviru výuku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká zemědělská univerzita (ČZU), Mendelova univerzita v Brně a dvě fakulty Českého vysokého učení technického (ČVUT) v pondělí přistoupily v reakci na šíření koronaviru k preventivnímu zastavení výuky. Brněnská univerzita dokonce na dva týdny.

Foto: Mapy.cz

Mendelova univerzita v Brně

Článek

ČZU přistoupila ke dvoudennímu přerušení výuky kvůli pedagogovi, u něhož byla nákaza potvrzena. Studenti a pedagogové, kteří s ním přišli do styku, zůstanou dva týdny v domácí karanténě.

Nakažený profesor přišel do styku s dvěma desítkami studentů a 24 kolegy

Koronavirus

K jednodennímu přerušení výuky se v pondělí rozhodly i Strojní a Elektrotechnická fakulta ČVUT. Důvodem je to, že kolega zmíněného profesora z ČZU byl minulý týden u státních zkoušek v budově ČVUT, kterou fakulty sdílejí.

V Brně bude samostudium

Nejradikálněji se rozhodli řešit koronavirus v Brně. Rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová v pondělí rozhodla o tom, že v areálu školy bude zastavena klasická výuka. Žádnou případnou spojitost některého vyučujícího či studenta s nákazou koronavirem neuvedla.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Posluchači mají studovat formou samostudia doma. Opatření ve snaze zabránit šíření viru platí do 15. března, s možným prodloužením dle dalšího vývoje. Uzavřená bude i studentská menza, knihovna, studovny a počítačové učebny. Studenti by měli vstup do kampusu výrazně omezit.

Rektorka současně z preventivních důvodů až do odvolání zakázala od příštího týdne všechny hromadné akce v areálu školy.

Po návratu z Itálie by lidé měli zvážit dobrovolnou karanténu, řekl Petříček

Koronavirus

„Vedení školy zaměstnancům doporučuje, aby nejezdili do oblastí nákazy novým koronavirem. Současně rektorka zakázala zvaní hostů z oblastí nákazy. V případě první potvrzené nákazy koronavirem v Jihomoravském kraji přejdou akademici univerzity do režimu home office,“ řekl Právu mluvčí univerzity Filip Vrána.

V Brně zatím žádný potvrzený případ není. Ve městě ovšem krátce pobývala Američanka, která studuje v Miláně. Žena přiletěla do Vídně, odkud cestovala do Budapešti, Brna a Prahy.

Pátý případ koronaviru v Česku. Žena přitom měla první test negativní

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám