Hlavní obsah

Třetí dávka v Izraeli: Úbytek hospitalizovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

V Izraeli začalo ubývat případů hospitalizací lidí s těžkým průběhem covidu-19. Odborníci to vysvětlují vakcinací třetí dávkou, kterou dostalo v devítimilionové zemi zatím něco přes 1,8 milionu lidí. Server The Times of Israel v pátek informoval, že začátkem týdne bylo v nemocnicích přes 700 lidí ve vážném stavu, nyní je jich 689.

Foto: Nir Elias, Reuters

Izrael očkuje třetí dávkou vakcíny proti koronaviru

Článek

V páteční zprávě vědců z Hebrejské univerzity se uvádí, že je to výsledek kombinace očkování třetí dávkou vakcíny a obnovení některých epidemických opatření. Země proto očekává i pokles denních přírůstků infikovaných, i když se začátkem školního roku může ještě případů přibývat.

Izrael třetí dávkou očkuje od začátku srpna. Původně tuto vakcínu dostávali lidé starší 60 let, nyní už je k dispozici i třicátníkům. Podle expertů by třetí dávka měla lépe chránit proti nakažlivé a rychle se šířící variantě delta.

Covid prodělala téměř pětina dětí ortodoxních židů v Izraeli

Zahraniční

Vládní poradce pro zdravotnictví Eran Segal řekl, že těžkých případů ubývá, ještě nedávno tvořily dvě procenta nových nákaz, nyní 1,4 procenta.

Těžkých případů mezi neočkovanými seniory je pětkrát víc

Vědci z Hebrejské univerzity vypočítali, že ve věkové skupině nad 60 let je mezi neočkovanými pětkrát víc hospitalizací s těžkým průběhem než ve skupině očkovaných.

Nový izraelský lék na těžký covid se inhaluje. Pacient je za pár dní doma

Blízký a Střední východ

Ze statistiky ministerstva zdravotnictví vyplývá, že v pátek ráno připadalo v této věkové skupině mezi neočkovanými na 100 tisíc obyvatel 267 těžkých případů, zatímco u plně naočkovaných z téže skupiny a na stejný počet občanů to bylo 19 případů. U lidí s dosud nedokončenou vakcinací je v téže věkové skupině přes 58 vážných případů.

Reklama

Výběr článků

Načítám