Hlavní obsah

Slovensko otevírá zahrádky restaurací a fitness centra

Bratislava

Na Slovensku se od pondělí 26. dubna otevřou zahrádky restaurací a fitness centra. Ve středu to oznámil slovenský premiér Eduard Heger (OLaNO).

Foto: ČTK

Eduard Heger

Článek

„Ve fitness centrech bude maximální kapacita šest osob,“ uvedl předseda slovenské vlády s tím, že zároveň může být jeden člověk na plochu 15 metrů čtverečních.

U zahrádek zase bude platit omezení, že stoly mají být od sebe vzdálené nejméně dva metry.

Slovensko rozvolňuje, avšak noční zákaz vycházení ponechá

Evropa

Heger uvedl, že uvolňování umožnily klesající počty nakažených koronavirem, dával však najevo i opatrnost. „Po dlouhém čase přistupujeme k výraznému uvolňování, ale musíme otestovat, zda se nám situace opět nezhorší,“ dodal Heger.

Předseda OLaNO a ministr financí Igor Matovič přiznal, že on osobně prosazoval otevírání zahrádek a fitness center o týden později. „Obávám se, abychom si to nepokazili,“ uvedl Matovič.

Rozvolňovat se bude v blocích, školky možná půjdou po okresech

Domácí

Od 19. dubna se na Slovensku otevřely obchody, nákupní střediska, služby, hotely, kostely, plovárny, muzea, galerie, zoologické a botanické zahrady. V obchodech a kostelích může být jedna osoba na 15 metrů čtverečních. V budovách a prostředcích veřejné dopravy jsou nadále povinné respirátory.

Na Slovensku zaznamenali v úterý 764 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a 60 úmrtí. V nemocnicích je 1 686 pacientů s potvrzeným covid-19, z toho 166 na JIP a 245 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testováno 377 473 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 11 304 lidí. První dávkou bylo očkováno 981 031 a druhou 369 575 osob.

Arenberger: Sputnik je stále ve hře. Kauza Vrbětice nic nemění

Podcasty a pořady

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám