Hlavní obsah

Situace je kritická, hlásí přeplněné vilniuské nemocnice. Většina lidí s covidem tu není očkovaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vilnius

Dvě ze tří největších nemocnic v litevské metropoli Vilniusu přestaly kvůli přetížení pacienty s covidem-19 přijímat ostatní pacienty mimo ty, kteří potřebují neodkladnou pomoc. S odvoláním na litevské zdravotnické úřady o tom v sobotu informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přeplněných je rovněž několik nemocnic v blízkosti hlavního města. Většina lidí hospitalizovaných s covidem-19 je neočkovaná a jsou to lidé starší 30 let, sdělila na televizní tiskové konferenci výkonná ředitelka největší z vilniuských nemocnic Jolita Jakutienéová.

„Situace je kritická, pacientů s covidem-19 každodenně přibývá,” citoval Reuters Viktoriji Turauskytéovou, která řídí městský odbor zdravotnictví.

Britům nevadí vysoké počty nakažených. Zvykli si

Zahraniční

V třímilionové Litvě je plně imunizováno 71 procent dospělých, což se blíží průměru Evropské unie, který činí 74 procent.

V Litvě se od začátku epidemie nakazilo přes 366 tisíc lidí a zemřelo 5406 pacientů. V minulých dvou týdnech země měla v EU po Bulharsku a Rumunsku třetí největší úmrtnost - na deset tisíc lidí lidí tam připadlo 120 úmrtí na covid-19.

Tisíce dávek účinných léků na covid leží zbytečně ve skladech. Proč?

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám