Hlavní obsah

Rakousko přitvrzuje opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Turisté, kteří míří do Rakouska, se musí připravit na zpřísněná protikoronavirová opatření, píše server Südwest Presse. Nová pravidla budou platit od 15. srpna. Nejdůležitějším opatřením je, že se ruší možnost přicestovat do alpské země jen s jednou dávkou vakcíny, po jejíž aplikaci uplynulo 22 dnů, píše server.

Foto: Profimedia.cz

Kolona aut na hranicích Rakouska

Článek

Ačkoliv v mnohých spolkových zemích Rakouska už nejsou roušky a respirátory vyžadovány, v turisticky nejoblíbenější zemi Tyrolsku se od středy ochrana dýchacích cest opět zavádí. A rovnou respirátory.

Pravidlo tří potvrzení, tedy o očkování, prodělání onemocnění covid-19 v posledním půlroce či negativní test, nadále platí. Gastronomická zařízení, hotely a penziony, dopravci, výletní lodě a poskytovatelé dalších služeb je budou přísněji kontrolovat. Rozhodně už nebude stačit potvrzení o aplikaci jedné dávky vakcíny, od níž uplynulo 22 dnů.

Nechte se očkovat, naléhá rakouský kancléř na mladé

Koronavirus

Pravidla pro ty, kteří prodělali onemocnění covid-19 v posledním půlroce, či pro ty, kteří se nechávají testovat, se nemění. Testovaní musí předložit PCR test, který není starší 72 hodin, nebo antigenní, ten nesmí být starší 48 hodin.

V Rakousku polovinu nově nakažených koronavirem tvoří mladší 25 let

Koronavirus

Důvodem, proč se opatření zpřísňují, jsou nejnovější statistiky o vývoji nákazy. Rakousko ohlásilo 902 nových potvrzených případů nákazy koronavirem, což je nejvyšší počet infikovaných od 13. května, kdy rakouská ministerstva vnitra a zdravotnictví evidovala 933 nově nakažených za den.

Od zahájení očkovací kampaně bylo v Rakousku podáno přesně 10 039 144 dávek očkovací látky. V úterý rakouští zdravotníci provedli 34 865 očkování proti covidu. Nejméně jednu dávku dostalo 5 364 105 obyvatel Rakouska, což je 60,1 procenta populace. Dokončené očkování má 4 891 092 lidí, což je 54,8 procenta obyvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám