Hlavní obsah

Prudký nárůst obětí připisují polští lékaři agresivnější mutaci

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polsko bylo minulou středu se 678 oběťmi koronaviru celosvětově na pátém místě, sdělil v TVN24 Andrzej Fal, přednosta Infekční kliniky ministerstva vnitra ve Varšavě. Přitom ještě před čtyřmi týdny mu patřila 35. příčka.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Zdravotník měří teplotu muži vstupujícímu do nemocnice ve Varšavě

Článek

„Zdálo se, že spolu se zavedením přísnějších opatření počty zemřelých klesnou, místo toho však začaly rychle stoupat. Něco se zásadně změnilo, jako kdyby měl koronavirus v poslední době podstatně agresivnější podobu než doposud“, upozornil Fal.

„Zdravotníci jsou v boji s pandemií odkázáni sami na sebe. Ve válce s koronavirem riskují vlastní životy, ale vláda tvrdí, že na to, aby finančně podpořila resort zdravotnictví, který se zmítá v obrovských problémech, nemá žádné prostředky“, řekl v TVN24 Bartosz Arkulewicz, exministr zdravotnictví z Občanské platformy.

Covid bez zábran – drama, jaké Polsko nezažilo desetiletí

Zahraniční

„Na nákup 308 nových limuzín však miliony má, stejně jako dvě miliardy (12 mld. Kč) pro státní televizi TVP, neskrývaný propagandistický nástroj vládní strany Právo a spravedlnost“, dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám