Hlavní obsah

Peking testuje posilovací vakcínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínští regulátoři kývli na zahájení testů tuzemsky vyrobené mRNA vakcíny proti covidu-19. Ty mají prověřit, jestli může být preparát použit jako posilující dávka.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ministerstvo vědy a technologií oznámilo, že dalo zelenou klinickým testům očkovací látky s názvem ARCoVax na dospělých inokulovaných tradičními vakcínami.

Čína doposud povoluje posilující dávku pouze stejným typem vakcín, jaké byly použity při prvních dvou injekcích. Jsou jimi preparáty obsahující oslabený virus od firem Sinopharm a Sinovac a vektorová vakcína (ta využívá k dopravě „výrobních pokynů“ covidu-19 do těla jiný typ neškodného viru) firmy CanSino, napsal list The Global Times.

Fenomén neúspěšné nákazy aneb Proč má někdo negativní test po těsném kontaktu s nakaženým

Evropa

ARCoVax byla vyvinuta Akademií vojenských lékařských věd spolu se společnostmi Suzhou Abogen Biosciences a Walvax Biotechnology. Zatím byla testována pouze na neočkovaných dobrovolnících doma i v zahraničí. Výrobci očekávají, že čínské úřady tuto první mRNA vakcínu domácí výroby brzy schválí k běžnému použití.

Reklama

Výběr článků

Načítám