Hlavní obsah

Od 12. dubna skončí zákaz cestování mezi okresy, potvrdil Babiš

ČTK, jz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro televizi Nova potvrdil, že nouzový stav skončí 11. dubna a vláda nebude žádat o jeho prodloužení. Skončí tedy zákaz nočního vycházení, ale i zákazy cestování mezi jednotlivými okresy.

Foto: ČTK

Andrej Babiš

Článek

„Faktem je, že nouzový stav končí v neděli 11. dubna, prodlužovat ho už nebudeme. Pojedeme podle pandemického zákona,“ řekl Babiš.

Nouzový stav platí v Česku kvůli epidemii nového koronaviru nepřetržitě od loňského 5. října a byl několikrát prodloužen. Na nouzový stav se váže většina vládních protikoronavirových restrikcí. Zcela závislé je na něm omezení volného pohybu lidí.

Poslanci odklepli pandemický zákon v senátní verzi

Domácí

Cestování mimo okres bydliště je v Česku kvůli epidemii výrazně omezené od začátku března. Výjimku mají lidé cestující do práce, na úřad nebo k lékaři. Zakázané je také vycházení mezi 21:00 a 05:00

Koncem února a počátkem března, kdy zpřísněná protiepidemická opatření začala platit, přibývalo v Česku opakovaně přes 14 tisíc nově potvrzených případů covidu za den. Zhruba od prvního březnového týdne ale začaly denní nárůsty v mezitýdenním srovnání klesat a v tomto týdnu připadá v průměru 5838 nově potvrzených případů na jeden den.

Reklama

Výběr článků

Načítám