Hlavní obsah

Očkovací centrum bez registrace otevřou i v brněnské Olympii a ostravské Karolině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně otevře ve středu v nákupním centru Olympia očkovací centrum proti nemoci covid-19 bez nutnosti registrace. V pátek to řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Premiér Andrej Babiš informoval, že očkování neregistrovaných bude probíhat i v nákupním centru Karolina v Ostravě.

Foto: Novinky

Očkovací centrum bez registrace v pražském obchodním centru Chodov

Článek

Centra bez registrace zatím fungují v Praze, připravují je i jiné kraje. Stát chystá stejnou možnost i pro Ostravu. V Praze, kde je tento způsob zatím zaveden na dvou místech, je o očkování velký zájem.

Lidé budou mít v Brně na výběr ze dvou vakcín, budou to Pfizer a jednodávkový Johnson & Johnson. „Otevřeno bude každý den včetně víkendu. Zatím je stanovený čas od 10:00 do 20:00. Podle zájmu to budeme upravovat," uvedla Lipovská.

Další očkovací místo bez registrace bude v obchodním centru na pražském Smíchově

Domácí

Očkovací centra bez registrace se v pondělí otevřela v Praze na hlavním nádraží a v nákupním centru Chodov. Na Chodov denně přijde kolem 800 lidí, na nádraží 400 až 500. V pondělí se v metropoli otevře další centrum v nákupním centru na Smíchově. Očkování bez registrace umožní i Plzeňský kraj a zvažuje ho také Zlínský kraj.

V obchodním centru v Praze otevřeli očkovací centrum bez objednáníVideo: Novinky

Zatím se v zemi od konce loňského prosince očkovalo v různých centrech v nemocnicích, v halách, na výstavištích a podobně, lidé ale potřebovali registraci. Zdravotníci aplikovali dosud přes devět milionů dávek, plně očkováno je 4,1 milionu lidí.

Očkování již chrání více než čtyři miliony Čechů

Domácí
Zavedená očkovací centra bez registrace
Praha: nákupní centrum Westfield Chodov
Praha: hlavní nádraží
Chystaná očkovací centra bez registrace
Praha: nákupní centrum Smíchov
Brno: nákupní centrum Olympie
Ostrava: nákupní centrum Karolina
Očkovací centra bez nutnosti registrace stát plánuje také v Plzeňském a Zlínském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám