Hlavní obsah

Nemluvte spolu, doporučil dopravní podnik v Bratislavě cestujícím

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starší určitě pamatují nápis v prostředích hromadné dopravy „Nemluvte za jízdy s řidičem“. Bratislavský dopravní podnik to ještě vylepšil, když doporučil cestujícím, aby v prostředcích veřejné dopravy spolu nemluvili a netelefonovali.

Foto: Facebook Bratislavského dopravního podniku

Ilustrační foto.

Článek

Podle dopravního podniku tím cestující přispějí ke snížení rizika přenosu koronaviru. „My víme, že si chcete popovídat, když v MHD potkáte kamaráda, kterého jste kvůli pandemii neviděli měsíce, nebo jedete se členem rodiny na nákup či s kolegou z práce. Buďme k sobě ohleduplní a debatu o tom, jak vás naštval šéf a kolik kilogramů jste v lockdownu nabrali, si prosím nechte, až vystoupíte. Osobní i telefonickou,“ uvedl dopravní podnik.

Foto: Facebook Bratislavského dopravního podniku

Ilustrační foto.

Dopravní podnik rovněž doporučil cestujícím nošení respirátorů místo roušek. „Vzájemně si tak pomůžeme zůstat zdraví,“ konstatoval bratislavský dopravní podnik.

Slovenské ministerstvo zdravotnictví zároveň doporučuje lidem, kteří využívají MHD, aby se každých sedm dní dali testovat. „Je to doporučení a výzva ministerstva, aby do MHD nastupovali pouze lidé s negativním testem,“ uvedla mluvčí resortu Zuzana Eliášová.

Na Slovensku zaznamenali za neděli 757 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a země hlásí 72 úmrtí. V nemocnicích je 3440 pacientů s potvrzeným covidem-19, z toho 274 na JIP a 312 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testováno 264 083 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 5271 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám