Hlavní obsah

Německo prodlouží restrikce pro cestování z Česka do 17. března

Berlín

Německá vláda chce prodloužit zákaz cestování z oblastí silně zasažených nakažlivějšími mutacemi koronaviru, včetně České republiky, do 17. března. Informoval o tom v sobotu zpravodajský dům Funke Mediengruppe, který v Německu vydává některé významné regionální deníky. Nyní platí rozsáhlé omezení cestování z Česka a rakouského Tyrolska do 3. března.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Němečtí policisté kontrolují 20. února automobil na česko-německém hraničním přechodu Petrovice/Bahratal v Krušných horách na Ústecku.

Článek

Mediální skupina, která vydává deníky Westdeutsche Allgemeine Zeitung nebo Hamburger Abendblatt, se odvolává na návrh posudku ministerstva zdravotnictví.

Češi mohou do Polska už jen s negativním testem nebo po očkování

Domácí

„Výraznou redukcí zavlékání virových variant se má, pokud možno, zabránit dalším infekcím,” cituje Funke Mediengruppe z dokumentu, který má k dispozici.

Němci, lidé s pobytem, dopravci a pendleři

Německo od 14. února považuje Česko a většinu Tyrolska za oblasti s výskytem mutací koronaviru. Cestování do Německa z těchto zemí je výrazně omezeno, překračovat hranice mohou s negativním testem jen němečtí občané, lidé s pobytem v Německu, dopravci a pendleři vybraných profesí.

Německo bude kontrolovat hranici s Českem minimálně do začátku března

Evropa

Neprojedete! Německo vrátilo od hranic už téměř 16 tisíc lidí

Evropa

Všichni s výjimkou přeshraničních pracovníků a řidičů kamionů musí po příjezdu do karantény.

Merkelová: Německo nebude od řidičů kamionů požadovat testy na koronavirus

Koronavirus

Lidé, kteří cestují do Německa, mají od pondělí podle německého ministerstva zdravotnictví po připojení k místní mobilní síti obdržet SMS s platnými cestovními a protiepidemickými pravidly a opatřeními.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám