Hlavní obsah

Maďarští zdravotníci musí povinně na očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Nejpozději do prvního září 2021 se budou muset maďarští zdravotníci nechat očkovat proti covidu-19. „Do zmíněného termínu musí dostat minimálně první dávku vakcíny,” uvádí se na vládním webu koronavirus.gov.hu.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Většina zdravotníků je už očkovaná, ale o vakcínu budou muset požádat také ostatní. „Nařízení podpořila maďarská komora zdravotnických pracovníků,” uvedl web.

„Zdravotníci se musí očkovat v zájmu ochrany pacientů a zabránění rozšíření další vlny pandemie,” uvedla komora. Pokud se zdravotníci očkovat nedají, od září nemohou ve zdravotnictví pracovat.

Rakousko ocení zdravotníky bonusem za úsilí

Evropa

Očkování proti covidu-19 začalo v Maďarsku loni v prosinci právě vakcinací zdravotníků. V desetimilionové zemi už bylo očkováno 5 617 260 osob, z nichž druhou dávku dostalo 5 428 980 lidí.

V Maďarsku zaznamenali 64 nových případů nákazy koronavirem a jeden člověk zemřel. V nemocnicích je 78 pacientů, 11 z nich je napojeno na umělou plicní ventilaci. Od začátku pandemie bylo 809 491 pozitivně testovaných a 30 026 jich zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám