Hlavní obsah

Jako jedna velká party. Maďaři ve velkém obsadili zahrádky restaurací

Maďaři po celé zemi využili rozvolněných protikoronavirových opatření a během soboty a neděle obsypali zahrádky restaurací. Hlavně večer to v zemi vypadalo jako jedna velká party, popisoval server index.hu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Maďarsku otevřeli zahrádky Video: AP

 
Článek

„To musíme pořádně oslavit, že si konečně můžeme sednout do restaurace, pojíst a popít,“ řekl János serveru index.hu.

Zahrádky restaurací a barů mnohdy nestačily pojmout zákazníky a na místo se muselo čekat. Mladí to řešili tak, že postávali s nápojem nebo s kusem pizzy v rukou u zahrádek a ve skupinkách debatovali.

Maďarsko v čele úmrtnosti na covid, otevře zahrádky restaurací

Evropa

Otevření zahrádek umožnilo očkování, kdy vakcínu proti koronaviru dostalo přes 3,5 milionu Maďarů. Opatření se rozvolnila navzdory tomu, že v počtu úmrtí na milion obyvatel je Maďarsko nejhorší na světě. Vláda premiéra Viktora Orbána již avizovala, že po dosažení čtyř milionů očkovaných nastane další zvolnění.

Zákaz vycházení se posune ze současných 23.00 na půlnoc, lidé s očkovacím průkazem si mohou sednout i do vnitřních prostor restaurací, navštěvovat zoologické zahrady, muzea, divadla, kina a knihovny. Fitness centra a plovárny mohou navštěvovat rovněž jen lidé s očkovacím průkazem.

Maďarsko sáhlo i po Sinopharmu

Zahraniční

V Maďarsku zaznamenali v neděli 1936 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a v souvislosti s ním zemřelo 176 lidí. V nemocnicích je 6443 pacientů s covidem, z nichž je 782 napojeno na umělou plicní ventilaci. Od začátku pandemie bylo v zemi 771 454 pozitivně testovaných a zemřelo jich 26 801. V desetimilionové zemi už bylo očkováno první dávkou 3 603 901 osob a 1 665 067 lidí dostalo i druhou dávku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám