Hlavní obsah

Jak si Česko vede v boji s covidem-19?

.

Článek

Česko stále svádí boj s pandemií nemoci covid-19. Z dat okolních států vyplývá, že světlo na konci tunelu je vysoká proočkovanost. Díky té se sníží nejen počet hospitalizovaných osob, ale také se zpomalí růst nových případů. Tyto hlavní ukazatele a pár dalších sledujeme v tomto pravidelně aktualizovaném článku.

Očkování: Jak je na tom ČR? Podíly hospitalizovaných a vývoj ve světě

Koronavirus

Zatímco aktuální čísla vypadají optimisticky a dlouhá opatření očividně zabrala, i tak není ještě vyhráno. Čísla aktuálně hospitalizovaných pacientů stále klesají a dosavadnía zároveň nejhorší situace z půlky března je zdá se pryč. Přesně v polovině března 2021 bylo v jeden den hospitalizovány necelých 10 tisíc pacientů.

Jak se z krátkodobého hlediska situace v Česku vyvíjí lze sledovat na mezitýdenním srovnání denních přírůstků nově nakažených.

Vláda se jím sice už několik měsíců neřídí, ale my protiepidemicý systém ČR zvaný PES stále sledujeme. Hlavně kvůli tomu, protože stále rychle reaguje na to, zdali se situace v Česku horší, nebo lepší.

Rozvolňování v Česku. PES je mrtvý, přichází balíčky

Koronavirus

Jakmile začne pandemie opět nabírat na obrátkách, je nutné zjistit kde se virus začíná šířit. K tomu slouží náš pravidelně aktualizovaný článek s rozpadem jak na obce s rozšířenou působností, tak i na obce jako takové.

Koronavirus a Česko: Mapa aktivních případů a právě hospitalizovaných v obcích a městech ČR

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám