Hlavní obsah

Italové stráví Velikonoce v přísném lockdownu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italové stráví velikonoční svátky v přísné karanténě, píše server Corriere dela Sera. Opatření by měla odsouhlasit během pátku tamější vláda a platit by měla od 15. března do 6. dubna. Země navíc zpřísňuje další protikoronavirová opatření.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Svatopetrské náměstí ve Vatikánu vylidnil koronavirus.

Článek

Epidemiologická situace se v mnohých regionech zhoršuje a ty se postupně přesouvají do zón s vyšším rizikem výskytu nákazy. Nezměněna zatím zůstává situace na Sardinii, píše server.

Ministr zdravotnictví Roberto Speranza oznámil, že oblasti nacházející se aktuálně ve žluté zóně, kde platí mírnější opatření, například jsou otevřené obchody, restaurace, i když s časovým omezením, přejdou do oranžové. To znamená, že tam bude zakázán pohyb mimo bydliště veřejnými i soukromými dopravními prostředky, lidé tuto zónu nesmí opustit. Budou platit výjimky, například cesta k lékaři či do práce. Uzavřeny jsou bary, restaurace a cukrárny, ty mohou prodávat pouze prostřednictvím výdejových okének a donáškové služby.

Bez testu ani krok. Mezi Římem a Milánem začnou jezdit „covid-free“ vlaky

Cestování

Regiony, které se nacházejí v oranžové barvě, se přesunou do červené zóny, v nich bude platit přísný lockdown. Lidé se nesmí až na nezbytné důvody (zaměstnání, škola, zdravotní a jiné důvody) v místě bydliště volně pohybovat. Uzavřeny jsou ekonomické aktivity mimo provozy nezbytně nutné (potraviny, lékárny). Za podmínky dodržení fyzických rozestupů je umožněno doprovázet děti do školních zařízení.

Ruskou vakcínu Sputnik začnou vyrábět i v Itálii

Evropa

Na celém území Itálie bude nadále platit zákaz vycházení od 22:00 do 05:00. Výjimky jsou připuštěny jen z prokazatelných důvodů (práce, studium, zdraví a situace nouze), přičemž je nutné současně vyplnit i písemné čestné prohlášení. Zároveň v zemi platí omezení cestování mezi regiony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám