Hlavní obsah

Centrum Londýna praská ve švech. Lidé vzdor covidu vyrazili na vánoční nákupy

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známé londýnské nákupní ulice zaplavily o víkendu davy lidí. Obyvatelé britské metropole chtěli navštívit obchody, dokud mají otevřeno. Příští týden ve středu bude totiž vláda přehodnocovat epidemiologickou situaci a město se zřejmě přesune do pásma s přísnějšími restrikcemi, kdy budou muset prakticky všechny obchody zavřít.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Londýnské ulice zaplavily davy lidíVideo: Reuters

 
Článek

Davy Londýňanů byly tento i minulý víkend k vidění zejména na Regent Street a Oxford Street, kde se nachází nejvíce obchodů. Na dodržování sociálního odstupu prakticky nikdo nedbal, navzdory tomu, že se z ulic dočasně stala pěší zóna a lidé tak mohou chodit i po silnici, uvádí britský server Metro.

Obyvatelé Londýna chtějí zřejmě stihnout nakoupit vánoční dárky, než se obchody opět uzavřou. To totiž metropoli reálně hrozí. Ve středu se bude rozhodovat, zda se město přesune do přísnější epidemiologické kategorie, která nařizuje uzavření restaurací a všech obchodů, které neprodávají nezbytné zboží.

Oxford zkusí spojení své vakcíny s ruským Sputnikem

Koronavirus

Pozitivní případy narůstají ve většině londýnských čtvrtí, poznamenává server Metro a upřesňuje, že přírůstky registruje 28 z 32 městských obvodů. Oproti minulému týdnu je nárůst 33procentní. Do ulic vyrazili lidé také v nejpostiženější části Londýna, čtvrti Havering.

Rušno však bylo i na jiných místech v Británii, mimo jiné v Newcastlu, Birminghamu či Leedsu. Lidé do kamenných prodejen míří z obav, že online obchody nestihnou zásilky doručit do Vánoc. Společnosti, které balíky rozvážejí, už avizovaly, že kvůli pandemii čelí enormní poptávce, která může mnohdy vyústit v opožděné doručení.

Podle serveru worldometers eviduje nyní zhruba 70milionová Británie kolem 20 tisíc nakažených denně. Ve velké části střední a jižní Anglie včetně metropole Londýna platí druhý stupeň restrikcí, na severu Anglie spadá většina hrabství do stupně tři.

Britové varují: Druhá dávka vakcíny jen těm bez alergické reakce

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám